Під Запоріжжям співробітники СБУ затримали сепаратистів, які хотіли відродити СРСР.

Про подробиці події розповідає прес-служба СБ України.

Повідомляється, що діяльність проросійських агітаторів була зафіксована в одному з селищ Запорізької області. Група сепаратистів, на замовлення російських кураторів, здійснювала агітаційну діяльність, просуваючи ідею відродження СРСР серед місцевого населення.

СБУ / фото: СБУ
СБУ / фото: СБУ

Співробітники спецслужби встановили, що зловмисники хочуть провести фейкові "всесоюзні вибори" для створення альтернативних органів управління всіх рівнів. Кінцевою метою учасників руху є відновлення СРСР шляхом проведення "відкритого волевиявлення народу". Офіційні органи влади України повинні скласти повноваження на користь новообраної радянської влади.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Найближчим часом фігуранти справи повинні були звернутися до органів влади з офіційними вимогами про нібито бажання місцевих жителів провести "вибори" і відновити УРСР. Одна з учасниць угруповання вже подала офіційну заяву в державні органи щодо відкриття в одному з сіл під Запоріжжям виборчої дільниці для проведення виборів. Вона також зажадала фінансувати цю ідею за рахунок місцевого бюджету.

Бюлетень / фото: СБУ
Бюлетень / фото: СБУ

У процесі обшуку співробітники СБУ вилучили в однієї з фігуранток справи комп'ютерну техніку, агітаційні матеріали та інші документи, які підтверджували злочинну діяльність. За фактом було відкрито кримінальне провадження згідно частини 1 статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України.

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти і науки відреагували на антиукраїнські заяви викладачки.

Як повідомляв портал Знай.иа, активісти вимагають у Мін'юсту зупинити рейдерське захоплення ринку "Столичний" соратником Януковича.

Також Знай.иа писав, що на Луганщині виявили заборонені міни російського виробництва.