Лікар-інфекціоніст Євген Ігорович дав оцінку ситуації з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні. Як пояснив медик, Україна доволі непогано справляється з проблемою і демонструє навіть кращу ситуацію, ніж у більшості розвинених країн, а лікарні прекрасно справляються з навантаженнями.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

При цьому Євген Ігорович вважає, що офіційна статистика з коронавірусу значно применшує кількість випадків.

"Ми не знаємо, скільки реально людей перехворіло… Наша статистика дуже далека до правдоподібної не лише через технічні проблеми, а й тому, що дедалі більше людей лікується самостійно й не тестується. І тому не потрапляє в статистику. Загалом, ми думаємо, що можна сміливо множити офіційну цифру перехворілих на 3 чи 5", — заявив медик, і додав: "Останні два місяці, грудень та січень, чітко показують нам, що кількість звернень впала в рази".

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Попри всю критику нашої медицини, вона не просто витримала, а й навіть показала взірець, що робити із такими масштабними епідеміями", — наполягає лікар.

Серед переваг української системи охорони здоров'я він називає значну потужність лікарень, а також вільний доступ пацієнтів до лікарів первинної ланки.

"І хоч українці не є здоровою нацією, на жаль, ми швидко переключились і налаштувались на краще. Багато хто влітку зміг відпочити, оздоровитися, отримати заряд імунітету на зиму. Тому й немає катастрофи", — підсумував Євген Ігорович.

Раніше ми повідомляли, ВСУ відобразили майстерність протитанкових батальйонів.

Як повідомляв "Знай.uа", воїни ЗСУ миттєво виявили позиції окупантів та вогневі точки.

Також "Знай.uа" писав, що окупанти обстрілюють воїнів ЗСУ на Донбасі прямо з ранку: міни летять просто з неба.