В Україні вже з'явився автомобіль китайського виробництва, який встигли оголосити "вбивцею" американських Tesla від компанії Ілона Маска — XPeng G3.

Детальніше про новинку розповідають у відеоогляді від teslaservice.kiev, розміщеному на платформі "Ютуб".

XPeng G3 вже є у продажі в Україні, хоч і неофіційно. Ціна автомобіля складатиме десь 28,5 тисяч доларів, що помітно дешевше, ніж у його головного конкурента Tesla Y.

Габарити XPeng G3 досягають 4450 мм в довжину. Автівка має мотор у 200 кінських сил, завдяки чому розгін до 100 км/год займає 8,6 секунд. А ось максимальна швидкість у 170 км/год не вражає. Як обіцяє виробник, акумуляторна батарея на 66,2 кВт∙год забезпечує запас ходу в 520 км.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для автовласників XPeng G3 підготував і кілька модних "фішок": безключовий доступ, салон зі шкірою та алькантарою, торпедо з віртуальною панеллю приладів та чималим тачскріном, низка камер і навіть автопілот.

XPeng G3, фото Bogdan Golovatiuk
XPeng G3, фото Bogdan Golovatiuk

До речі, саме камера стане ознакою того, що покупець обрав найдорожчу комплектацію. Так, у цьому випадку на даху можна помітити незвичний пристрій. Оглядач спочатку його прийняв за якесь допоміжне приладдя на кшталт лідара, який мав би покращити безпеку й управління. Але відповідь феноменальна — це камера високої якості зі здатністю повертатися на 360 градусів. І як жартує коментатор, єдиним застосуванням для неї стане лякати перехожих чи інших водіїв — наприклад, якщо вони вам "бібікають" ззаду. Тоді на автомобіль водія з нетерплячкою можна навести око пристрою — і нехай він думає, що його зараз розстріляють з бластера, плазмагану чи бойового лазера.

XPeng G3, кадр з відео
XPeng G3, кадр з відео

Нагадаємо, Бюджетний електрокар від Tesla вже у виробництві: коли можна буде забути про маршрутку.

Як повідомляв портал Знай, на Хмельниччині моторошна ДТП забрала життя мами з татом, маленьке янголя лишилось сиротою: "Фатальне Різдво"

Також Знай писав, що кияни скаржаться, що співробітники поліції влаштували святкове полювання і хочуть підзаробити під час свят.