Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 540 тисяч осіб, поділився думкою про те, що визначити гастрономічні тренди в Україні просто. Адже для цього необхідно всього лише подивитися, що є популярним в Сполучених Штатах Америки і прогнозувати подібне у нас.
Євген Клопотенко, скріншот: Instagram
Євген Клопотенко, скріншот: Instagram

"Проблема тільки в тому, що українцям це часто нафіг не треба. Ми до кінця не навчилися їсте те, що локально властиво нам, але з пристрастю кидаємося на чіа, органічне вино та матчу на рослинном молоці. Саме по цій причині ми почали розуміти китайську та італійську кухню раніше, ніж нашу національну. От реально, про лазанью та курку в кисло-солодкому зараз знає більше українців, ніж про шпундру. Але то не добре та не погано. Просто так воно є, і ми маємо це прийняти. Ми любимо куштувати нове та обожнюємо незнайомі відчуття. Зараз от потроху переходимо на індійську та близькосхідну їжу", - заявив Євген Клопотенко в підписі до публікації.

Євген Клопотенко, скріншот: Instagram
Євген Клопотенко, скріншот: Instagram

При цьому він вибрав досить дивні фотографії для публікації, адже постав на них з тушею курки без голови. Паралельно тязі до Нового, за словами експерта, в Україні паралельно зростає інтерес до національної їжі. Це відбувається завдяки тому, що українська кухня для нас самих досі залишається невідомою.

"Ми втомилися від бургерів з ролами і тому починаємо досліджувати своє рідне. Декілька років, і українці будуть божеволіти від цукрового буряку (якщо його виведуть у супермаркети), гуслянки, житнього хліба, верещаки, гамули та нашої рідненької річкової риби (сом та короп замість доради). Такий модний гастровирок від мене. Цьом", — підсумував Клопотенко.

"При всій моїй повазі - не гоже робити подібні фото. Це як же не брелок або іграшка якась, це продукт харчування. Українське - це не надіти вишиванку і кривлятися з тушкою курки без голови. Хайп так собі", — написав один з користувачів у коментарях.

Нагадаємо, Клопотенко поділився ідеальним десертом до Дня Валентина

Як повідомляв "Знай.ua", Клопотенко приготував член оленя: "Стою на кухні, нюхаю"

Знай.ua писав, Клопотенко розповів, як потрібно вживати Nutella