В екопарку в Харкові вперше народилося оленя з роду мунтжак. Через специфічні звуки, які тварина видає в разі загрози, його називають "гавкаючим".

Оленя народилося в січні, повідомив прес-секретар екопарку Олексій Костюченко, передає "Супільне".

Новонароджений малюк знаходиться у вольєрі з батьками і ще боїться чужинців. У звіринці просять жителів Харкова допомогти з ім'ям оленяти. Поки невідомо, якої малюк статі, тому в екопарку просять відвідувачів пропонувати два варіанти імені: у випадку самця і самки.

олені-мунтжаки, фото Фельдман Екопарк
олені-мунтжаки, фото Фельдман Екопарк

"Маленький мунтжак і його доросла рідня пасуться у відкритому вольєрі, обладнаному теплим укриттям від негоди. Для копитних це стандартні умови. Самки годують діточок самостійно, а їх власний раціон посилений калоріями і вітамінами. У оленів це сіно, овочі та зернові суміші", - повідомили в прес-службі з посиланням на головного ветеринарного лікаря екопарку Андрія Мостового.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

олені-мунтжаки, фото Фельдман Екопарк
олені-мунтжаки, фото Фельдман Екопарк

Тепер в екопарку є три олені-мунтжаки – пара з'явилася в екопарку близько року тому.

Нагадаємо, у селі Чурапча (Якутія, Росія) через екстремальні морози собака потрапила в крижану пастку. Місцеві жителі 27 січня виявили вуличного бідолаху, який вмерз у лід під будівлею лікарні та голосно скиглив.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Тернопільській області чоловік змусив коня встати на ковзани на замерзлому ставку: мало не згодував рибам.

Також портал Знай.uа писав, що на Львівщині невідомі зв'язали собаку в мішку і кинули в річку. На щастя, тварину вдалося врятувати випадковим перехожим.