У другий робочий тиждень лютого Україну засипають сильні снігопади. Пішоходи ледь справляються з тим, щоб дістатися до свого пункту призначення, і це вже не кажучи про громадян, які звикли їздити на авто.

Саме тому народний синоптик Наталка Діденко розповіла, чого чекати українцям від погоди в найближчі кілька днів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Наталки Діденко в мережі Facebook.

Снігопад, фото: Unian
Снігопад, фото: Unian

"Південний серіал з гарячими героями-циклонами триває! Завтра, 10-го лютого, в Україну мчить наступний із серії південних циклонів. І хоча імена у них не Педро і не Луїс, проте вони також - з темпераментом ого! Наш Tristan, який вчора сипав і лив, і далі продовжує в східних областях, словом, веселився, як на корпоративі, поступово зміщується в східному напрямку.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

А черговий Ulf, хвацько закрутивши вуса, готується в середу скакнути в Україні. Карта 2. Тож. 10-го лютого опади передбачаються в більшості областей України. Але не одночасно. Вночі і вранці - на Заході і півночі. Вранці і вдень - на півночі і в центральній частині. Карта 1. Вдень і ввечері - на Сході, північному сході, в Запоріжжі і в Дніпропетровській області. Сніг більш вірогідний в західних і північних областях, в Прикарпатті і в Карпатах сніг з дощем. Мокрий сніг і дощ - центр і схід України.

Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта від Наталки Діденко, скріншот: Facebook

У південній частині завтра опади очікуються в Запоріжжі, на решті території півдня - або хмарно, або максимум невеликі опади. Залишається складною ситуація на дорогах і тротуарах. Особливо там, де мокрий сніг і дощ. Вітер північно-східний, поривчастий. Градуси трохи запанікують перед циклоном і поженуть хто куди. У північній частині і більшості західних областей передбачається вдень-3-9 градусів. А на південному заході, навколо Карпат, від 3 морозу до 3 тепла. У центральних областях та на Сході України від 4 морозу до 4 тепла. У південній частині + 4 +8 градусів, в Криму до + 12 градусів.
Київ у середу також зустрічатиме черговий циклон.

Найбільша ймовірність снігопаду в столиці - завтра вранці. Вночі - пауза. А вдень 10-го лютого циклон піде на схід, Київський сніг ослабне і припиниться. 11-12 лютого на нас чекає ще один циклон і потепління. А з неділі опади ослабнуть, а морози серйозно посиляться. Поки все йде нормально, на думку атмосфери, тому що спочатку - багато опадів, снігу, наприклад, а вже потім - багато морозу. Нехай так і буде, тому що якби вирішила атмосфера прислухатися до наших щоденних метеореферендумів, то у нас би і весни не було. А так - і зима у нас є, і весна обов'язково прийде)", - пише синоптик.

Раніше повідомляли, львівська двірничка показала Садовому, як махати лопатою: "Ви - найкраща!".

Як повідомляв Знай.uа, лютий вдарить по Києву снігопадами і морозами: коли чекати на потепління.

Знай.uа писав, Харків перетвориться на задубілий айсберг: морози, ожеледь і снігопади.