Комплексна послуга" єМалятко " стала частиною масштабної дідижиталізації країни, яка має на меті спростити життя українців і знизити рівень корупції, адже цифрові послуги зводять контакти з бюрократичною системою практично до нуля. Про це розповіли на офіційній сторінці Міністерства юстиції.

На підтримку державних електронних сервісів, один з яких – "єМалятко", в Україні стартувала кампанія "я відчуваю зміни".

З моменту запуску в січні 2020 року єМалятко стало найбільшою комплексною електронною послугою в світі, яку вже обрали 56 тисяч сімей в 780 населених пунктах України.

Новоспечені батьки тепер можуть простіше пройти процедури, необхідні для реєстрації малюка, як громадянина України.

"Адже раніше, щоб оформити всі необхідні документи і довідки, число яких досягало 37 (), потрібно було відвідати 11 установ, в кожній відстоювати черги, щоб подати заяви, а потім повертатися за результатами. В цілому це займало навіть не години, а цілі дні", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Тепер на порталі можна заповнити онлайн-заяву. Зробити це можна навіть в пологовому будинку.

"Все для того, щоб весь інший час батьки могли приділяти диву, яке чекали дев'ять місяців, про який мріяли, яке вимагає уваги, тепла, любові і заслуговує на те, щоб жити в країні, в якій державні послуги існують для людей. У країні, де відбуваються зміни на краще і їх можна відчути на власному досвіді", - сказано в повідомленні.

Подавайте заяву на отримання комплексної послуги "єМалятко" в цьому лінку: https://diia.gov.ua/services/yemalyatko

Раніше ми повідомляли, українці повстали проти драконівських тарифів на газ.

Як повідомляв "Знай.uа", прості правила економії на електриці, пересуньте холодильник і змініть лампочки.

Також "Знай.uа" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни.