Про ймовірність того, що українцям доведеться переживати через аварійне відключення електрики розповіли в програмі Свобода слова на ICTV.

Про питання відключення електроенергії розповів голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Вже пройшли в січні один період екстремальних або дуже низьких температур. Тоді теж говорилося дуже багато про те, що будуть відключення, це графік аварійних відключень. Він не вводився. Більш того, не обмежувалося споживання і промислових виробництв. Ми пройшли той період. Зараз знову у нас період холодів. Ми не очікуємо і не очікуємо ніяких відключень користувачів", - говорить експерт.

"Укренерго" є диспетчером електромереж, який управляє всіма електромережами, і державними, і приватними.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У цьому ж ефірі міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про важливість вакцинації і коли вона почнеться для населення.

"Вакцинація-це один з аспектів боротьби з коронавірусом, в якому присутні в тому числі сам момент надання медичної допомоги. Головне в цій війні-якомога більше життів зберегти для кожної країни. Це те що має робити держава. Україна за рівнем смертності знаходиться на 34 місці в Європі. І я вважаю, що це і є та наша проміжна перемога, яку ми досягли всі разом", - говорить Степанов.

Міністр зазначає, що раніше говорив, що в лютому-березні почнеться вакцинація і стверджує, що вони не відхиляються від графіка.

Раніше ми повідомляли, українці повстали проти драконівських тарифів на газ.

Як повідомляв "Знай.uа", прості правила економії на електриці, пересуньте холодильник і змініть лампочки.

Також "Знай.uа" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни.