Український фільм "Стоп – Земля" увійшов до програми 71-го Берлінського кінофестивалю.

Детальніше про це розповідає видання "Bird in flight".

Відомо, що Берлінале-2021 вже оголосив учасників секцій Berlinale Series, Forum, Retrospective, Berlinale Shorts і Generation. В останню секцію потрапив український фільм "Стоп – Земля" від режисера Катерини Горностай. Цього року через пандемію кінофестиваль пройде в 2 етапи: з 1 по 5 березня пройде показ конкурсних стрічок в онлайн-режимі, а в червні вибрані фільми покажуть в кінотеатрах.

Фільм "Стоп-Земля" ще не з'явився в прокаті, проте про його сюжет трохи відомо. Автобіографічна картина розповість глядачеві історію 16-річної Маші, яка навчається у звичайній київській школі. У неї є два близьких друга: Яна і Сеня, які по-своєму справляються з труднощами дорослішання.

Стоп-Земля / фото: Facebook
Стоп-Земля / фото: Facebook

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Головна героїня зіткнеться з труднощами у вигляді іспитів і закоханості в однокласника Сашу. По своїй натурі Маша інтроверт, але розуміє, що заради Саші їй доведеться відкритися.

Відомо, що у фільмі знялися непрофесійні актори-підлітки, з якими Катерина Горностай працювала у творчій лабораторії восени 2019 року. Очікується, що кінострічка з'явиться на екранах вже в другій половині 2021 року.

Нагадаємо, що у столиці відбулася прем'єра "ціни правди" - історії про Гарета Джонса, який першим розповів світу про голод в Україні.

Як повідомляв портал Знай.иа, легенда "Танців з зірками" Шоптенко підкорює великий екран, навіть Бродвей такого не бачив.

Також Знай.иа писав, що Українська анімація "Гулівер повертається" вийшла на світовий кіноринок.