З'явилася інформація, що під час карантинних обмежень всі Центри надання адміністративних послуг продовжують працювати за звичним графіком. Повідомляється, що кількість бажаючих отримати адміністративні послуги росте.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства цифрової трансформації України в мережі Instagram.

Публікація Мінцифри, скріншот: Instagram
Публікація Мінцифри, скріншот: Instagram

За інформацією Мінцифри, на сьогодні, державні сервіси можна отримати в 876 ЦНАП, 59 територіальних підрозділах, 365 ВРМ і 15 мобільних ЦНАП. А це 1306 точок доступу, які щодня відвідують близько тисячі українців.

Як діяльність Мінцифри сприяє протидії COVID-19 в ЦНАП:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

- Впровадження інформаційних систем та е-документообігу. Ми заохочуємо ЦНАП користуватися інформаційними системами та електронним документообігом. Це дозволяє автоматизувати процес надання послуг і зменшити кількість контактів з різними предметами і поверхнями.

- Практика об'єднання послуг з життєвих подій. Це дозволяє зменшити кількість візитів до держорганів. Наприклад, завдяки комплексній послузі еМалятко батькам новонароджених не потрібно відвідувати 11 різних установ, а можна отримати 9 послуг за однією заявою в ЦНАП, РАГС, пологовому будинку або онлайн на порталі "Дія". А комплексна послуга ID-14 дозволяє підліткам одночасно отримати перший паспорт і номер платника податків в ЦНАП або ДМС. Без візитів до податкової.

- Запуск гіда з державних послуг. На Гіді доступна інформація про понад 1600 державних послуг: куди звертатися, які документи потрібні, скільки часу на це знадобиться і інше. Завдяки цьому зникає необхідність приходити до держорганів, щоб попередньо щось запитати.

- Створення зручних і доступних інструментів для дистанційного підписання документів. За допомогою електронного підпису можна підписувати документи онлайн на сайті Центрального засвідчувального органу, подавати звітність до податкової інспекції, Пенсійного фонду або в інші держоргани в електронному вигляді.

ЦНАП, скріншот: YouTube
ЦНАП, скріншот: YouTube

Крім цього, ми забезпечуємо ЦНАП рекомендаціями щодо оптимізації роботи. Це допоможе ЦНАП безпечно працювати, а громадянам - отримувати якісні послуги. Зокрема, ми рекомендуємо приймати документи через скриньки для кореспонденції, організувати прийом громадян за попереднім записом, а також інформувати про можливості та способи отримання послуг в електронній формі.

Раніше повідомляли, Шмигаль пояснив, як отримати субсидію і допомогу по безробіттю в карантин.

Як повідомляв Знай.uа, субсидію призначать автоматично, але не всім: українцям пояснили, хто може втратити державну підтримку.

Знай.uа писав, догляд за літніми людьми та особам з інвалідністю: Мінсоцполітики змінило порядок оформлення компенсації.