Незважаючи на неймовірні завірюхи за вікном, час починати готуватися до прищеплення дерев. Для когось це зробити закупки, дехто ж порадиться зі знайомими і родичами, хтось захоче оновити інформацію, проте готуватися варто починати всім.

Щеплення - процес, коли до дорослої або ж старою яблуні, прищепити інший сорт цього фрукта. Варто взяти один або кілька інших сортів. Це потрібно для того, щоб підвищити зимостійкість, врожайність конкретного дерева.

Для цього потрібно спиляти гілки (на відстані від 70 сантиметрів до 1 метра від ствола. Прищепіть до них гілки. Важливо! Залиште декілька гілок на цій частина стовбура необрізаними: вони “тягнутимуть сік”, щоб яблуня не загинула від виснаження обрізанням.

Рана затягнеться швидше, якщо ви зачистьте місце спіла на гілці. Візьміть садовий або прищепний ніж для цього.

Щеплення дерев, кадр з відео
Щеплення дерев, кадр з відео

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Вам потрібно зробити вертикальний надріз завдовжки 4-6 см на корі гілки. Відчуйте лезом деревину. Потім зворотнім боком відокремте кору дерева, розсуньте. Це полегшить входження держака.

На щепі зробіть косий зріз. Нижню частину держака злегка загостріть із зворотного від зрізу боку. Це полегшить завдання.

Після цього держак щепленого сорту потрібно вставити за кору того, що підвіяв (1-2 мм зрізу щепи мають бути над спилом).

Місце “операції” потрібно ретельно захистити. Спочатку місця щеплення шпагатом, поліетиленовою плівкою або ізоляційною стрічкою (липким шаром назовні). Обмaжтe верхні зрізи держаків, поверхні спилів і подовжені розрізи садовим варом, якщо берете в роботу шпагат, це не дасть щепленню засохнути.

Для того, щоб щеплення, які розрослися, не заважали одне одному, при щепленні за кору на гілці розміщують зазвичай 2-4 держаки. Так рана заросте рівномірно.

Нагадаємо, календар городника, які сорти полуниці найкраще саджати навесні

Як повідомляв портал "Знай.ua", кісточки цих плодів можна перетворити на екзотичний сад, варто спробувати