У невеликому містечку Білопілля Сумської області стався дивовижний інцидент – 16-річний підліток скоїв крадіжку, але потерпілий пробачив його і відмовився від відшкодування матеріальної шкоди.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції у соцмережі Facebook.

"Підліток дуже хотів бути економічно незалежним від батьків, мати власні кишенькові гроші, які б він витрачав на власний розсуд. Але таких коштів юнак не мав, і тому не придумав нічого кращого, як викрасти чуже майно, щоб в подальшому його продати", - йдеться в публікації.

Так, хлопець пробрався на неогромаджену територію сільськогосподарського підприємства, де помітив в ангарі для зберігання зерна ізольований кабель. Хлопець відрізав частину кабелю, скрутив його і забрав з собою. Загальна вартість вкраденого склала 271 гривень. Дії неповнолітнього кваліфікували за ч.1 ст. 185 КК України – таємна крадіжка чужого майна.

"Під час медіаційних зустрічей потерпілий висловив побажання, щоб юнак упродовж місяця активно допомагав матері по господарству, і разом з тим відмовився від матеріального відшкодування. А неповнолітній, у свою чергу, запропонував відпрацювати на підприємстві і зазначив, що це для нього був життєвий урок, і він не вчинятиме правопорушень у майбутньому", - розповів адвокат Олексій Назаренко.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Потерпілий зазначив, що впізнав у хлопцеві себе самого в юності, коли хотілося мати власні кошти, не залежати від батьків, витрачати гроші на розваги, а тому навіть відмовився, щоб він відшкодовував збитки.

Нагадаємо, у Франківську банда малоліток "розстріляла" камери спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Тернополі невідомі нападають на городян у парках.

Також портал Знай.uа писав, що у Москві три школярки намагалися вчинити групове самогубство.