Сильні морози затримаються в Україні до кінця зими і лютий вповні виправдає свою назву.

Погода дойматиме українців морозами протягом усього лютого, і холодні повітряні маси затримаються в Центральній та Східній Європі до кінця зими. Про це повідомив публіцист, економіст і кліматолог-любитель Андрій Блінов у своєму Facebook.

Експерт з погодної статистики зазначив, що нинішню холоднечу можна сміливо назвати незвичайною, оскільки останні п'ять років лютий відзначався плюсовими температурами.

Причиною того, що в Україну цього року повернувся "традиційний" холод, став прихід на північний схід Європи сибірсько-арктичних мас з басейну Карського моря, які Уральські гори не змогли стримати. Це і зумовило наявність в Україні "вже настільки незвичних" морозів.

Морозяна погода, кадр з відео
Морозяна погода, кадр з відео

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"З другої половини січня фільтр Уральських гір щодо поставки холодних сибірсько-арктичних мас зламався. З району Карського моря на північний схід Європи вільно закачується 30-40 градусний холод, відроги якого то дійдуть до сходу Франції, то проберуться до Балкан, то прогуляються просторами України до узбережжя Чорного моря", - зазначив експерт.

Через це кліматолог жартома порекомендував не особливо сподіватися на прогноз бабака-синоптика про ранню весну в Україні.

Блінов зазначив, що зимова холоднеча, обумовлена ​​приходом арктичних повітряних мас в Східну і Центральну частини Європи, затримається, як мінімум, до кінця місяця.

"Незалежно від того, в якому настрої прокидалися бабаки в зоопарках", - резюмував фахівець.

зима, фото: ua.depositphotos.com
зима, фото: ua.depositphotos.com

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на лютий 2021 року

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму.

Також Знай.ua писав, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.