Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс гривні на 14 лютого 2021 року.

Останній банківський день минулого тижня - 11 лютого - нарешті завершив тріумфальне зростання гривні, яке вже потроху починало напружувати людей з заощадженнями і доходами у валюті. Тепер долар виріс на 7 копійок і зупинився на позначці 27.83 грн/$.

Своєю чергою євро піднявся на 18 копійок, і тепер його курс складає 33.81 грн/€.

Курс валют НБУ на 14 лютого

100 доларів США - 2783,84 грн

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

100 євро - 3381,11 грн

Скріншот сайту НБУ
Скріншот сайту НБУ

Зимове ослаблення гривні є явищем звичним, і тому початок 2021 року багатьом експертам здавався своєрідною аномалією. Похолодання підвищило попит на енергоносії і відповідно на валюту. Тим не менш інші фактори продовжували врівноважувати цей вплив; зокрема, помітним був і вплив нерезидентів, які продавали валюту задля закупівлі облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав "справедливим" шалене зростання тарифів на газ

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.