Деруни - страва, яка примушує людей посміхатися, згадувати аромат і хрумку скоринку кожного “млинця”, згадувати родину, сімейні традиції або ж Коростень - місто в Україні, яке щороку проводить фестиваль дерунів. Пропонуємо вам нескладну модифікацію цього рецепту, який знають, напевно, всі - додайте шампіньйони.

Отже, рецепт дерунів з грибами.

Вам знадобиться:

  • картопля - 4 шт
  • цибуля - 1 шт
  • яйце - 1 шт
  • сіль, перець, сухий часник - за смаком
  • сметана
  • гриби - 300 г
  • твердий сир - 50 г
  • борошно - 1-2 ст.л
  • олія для смажки

рецепт дерунів, фото: Depositphotos
рецепт дерунів, фото: Depositphotos

Хід приготування:

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

На пательні посмажте попередньо покришені гриби. Коли викладете гриби на пательню - трішки посоліть і поперчіть, тушкуйте, поки гриби не віддадуть усю вологу.

На великій терці натріть картоплю, якщо вона дала багато рідини - відіжміть.

Дрібно покришіть цибулину.

Цибулю вкиньте у миску з картоплею, туди ж розбийте яйце, покладіть спеції, висипте борошно.

Перемішайте.

Після цього вкиньте гриби до миски, ретельно змішайте.

На гарячу пательню, якій вже є розігріта олія викладуємо “млинці”. Накриваємо кришкою. Потрібно хвилини 2-3, щоб дерун взявся і сформував шкоринку.

Переверніть, покладіть на кожен трішки сиру. Знову накриваємо кришкою.

Коли сир на деруні почав плавитися - деруни готові.

На тарілці присмачте деруни сметаною! Смачного!

Нагадаємо, З сиром, яблуком і навіть гарбузом: несподівані рецепти картопляних дерунів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Таких дерунів вам ніколи не забудуть: смачнющий рецепт із ″бабусиної скрині″.

Також Знай.ua писав, Незвичайні деруни з овочами всього за 15 хвилин.