Деруни - страва, яка примушує людей посміхатися, згадувати аромат і хрумку скоринку кожного “млинця”, згадувати родину, сімейні традиції або ж Коростень - місто в Україні, яке щороку проводить фестиваль дерунів. Пропонуємо вам нескладну модифікацію цього рецепту, який знають, напевно, всі - додайте шампіньйони.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОтже, рецепт дерунів з грибами.
Вам знадобиться:
- картопля - 4 шт
- цибуля - 1 шт
- яйце - 1 шт
- сіль, перець, сухий часник - за смаком
- сметана
- гриби - 300 г
- твердий сир - 50 г
- борошно - 1-2 ст.л
- олія для смажки
Хід приготування:
На пательні посмажте попередньо покришені гриби. Коли викладете гриби на пательню - трішки посоліть і поперчіть, тушкуйте, поки гриби не віддадуть усю вологу.
На великій терці натріть картоплю, якщо вона дала багато рідини - відіжміть.
Дрібно покришіть цибулину.
Цибулю вкиньте у миску з картоплею, туди ж розбийте яйце, покладіть спеції, висипте борошно.
Перемішайте.
Після цього вкиньте гриби до миски, ретельно змішайте.
На гарячу пательню, якій вже є розігріта олія викладуємо “млинці”. Накриваємо кришкою. Потрібно хвилини 2-3, щоб дерун взявся і сформував шкоринку.
Переверніть, покладіть на кожен трішки сиру. Знову накриваємо кришкою.
Коли сир на деруні почав плавитися - деруни готові.
На тарілці присмачте деруни сметаною! Смачного!
Нагадаємо, З сиром, яблуком і навіть гарбузом: несподівані рецепти картопляних дерунів.
Як повідомляв портал Знай.ua, Таких дерунів вам ніколи не забудуть: смачнющий рецепт із ″бабусиної скрині″.
Також Знай.ua писав, Незвичайні деруни з овочами всього за 15 хвилин.