Вже з 1 квітня в Україні для побутових споживачів може значно зрости вартість електроенергії.

З таким припущенням виступив в ефірі каналу Кyiv Live експерт, член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Річ у тім, що обіцяні ціни для населення будуть утримувати лише до кінця березня. Зараз вартість електроенергії для промисловості є вже значно вищою — фактично, підприємства доплачувати своїми тарифами за низькі ціни для населення.

Однак після того, як дія спеціальних зобов'язань для "Укренерго" завершиться, ті 70 млрд, які дотує промисловість, будуть розподілені між населенням. За оцінкою експерта, вартість кіловата має зрости автоматично як мінімум в три рази.

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Пендзин пояснив, що дії влади обумовлені необхідністю виконання зобов'язань перед іноземними кредиторами: за вимогою МВФ, в Україні мають функціонувати єдині ринкові ціни на енергоносії, що спрямовано на боротьбу з корупційними схемами. На його думку, Кабмін вже повинен щось робити, щоб уникнути початку "електричного Майдану" вже 31 березня.

Нагадаємо, У квітні знову подорожчає електроенергія, - Котенкова.

Як повідомляв портал Знай.ua, Українці вимагають негайно скасувати тариф на електроенергію та газ, знайшлися докази: "Ще зі школи..."

Також Знай.ua писав, В Україні зросли комунальні тарифи: за що і на скільки доведеться переплатити