Тарифи на комунальні послуги в Україні у січні в середньому зросли на 6%. Найбільше зросла вартість електроенергії.

За електроенергію українцям тепер доведеться платити на 36,6% більше. Крім того, зросла плата за каналізацію - на 17,3%, а також за воду – на 10,9%. Про це йдеться в інфляційному звіті Державної служби статистики.

У звіті також зазначено, що відбулося зниження цін на природний газ на 4,5%. У січні приблизно на 30% мав подорожчати газ, однак, постачальники змушені були обмежити ціну до 6,99 грн за кубометр.

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Подорожчання електроенергії відбулося з 90 копійок до 1,68 грн за перші 100 кВт*год електроенергії. Також водоканали ще наприкінці минулого року розробили й затвердили перегляд своїх цін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Слід зауважити, що такий тиск і ручне регулювання вартості не підтримує Міжнародний валютний фонд (МВФ). Під час переговорів про надання ще одного кредитного траншу питання ринку газу є одним із ключових.

Тарифи на газ, кадр з відео
Тарифи на газ, кадр з відео

Нагадаємо, в Україні скасували трудові книжки: як електронний документ вплине на облік стажу. Закон передбачає відмову від паперових трудових книжок

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчорашній випускник лейтенант "Хмара" опинився на передовій під носом в окупантів: "Готові відбити ворожу атаку". Лейтенант Дмитро "Хмара" лише пів року тому закінчив навчання

Також "Знай.ua" писав, що українці просять про субсидії для всього населення країни: "В кого дохід, не перевищує 50 тисяч гривень". Українці просять призначити субсидії всьому населенню країни.