Нагадаємо нашим читачам, що нещодавно Міністерство оборони України повідомляло, що грошове забезпечення цього року не зміниться, у ЗСУ вирішили нагадати про реформу і назвали наскільки повинна підвищитися зарплата, і пообіцяли перерахунок пенсій.

У Генштабі заявили, що вже опрацьовано законопроєкт "Про внесення змін до законів щодо грошового забезпечення". Найближчим часом він надійде на узгодження в інші відомства сектора оборони.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу Ukrainian Military Pages.

Воїни ЗСУ, скріншот: YouTube
Воїни ЗСУ, скріншот: YouTube

Передбачається, що грошове забезпечення військовослужбовців ЗС України складатиметься з базової ставки та додаткових видів грошового забезпечення: надбавок, винагород, бонусів. При цьому, розмір базової ставки встановлюватиметься залежно від звання та вислуги років у цьому військовому званні і не може бути меншим п'яти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня відповідного року.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Пенсіонер, скріншот відео
Пенсіонер, скріншот відео

Також, залежно від розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб планують встановити розміри додаткових видів грошового забезпечення. Наприклад, менше грошове забезпечення солдата першого року служби, яке зараз становить приблизно 10 000 грн, за новим законом.

Прожитковий мінімум на 1.01.2021 встановлено у 2270 грн, отже, розмір базової ставки (передбачається, що це буде 70% грошового забезпечення) - 2270 х 5 = 11 350. Тобто все грошове забезпечення (100%) має скласти понад 16 000 грн (11 350 х 100/70 = 16 214) або на 60% більше ніж зараз.

Зазначається, що нова система грошового забезпечення передбачає:

- наявність дієвих матеріальних стимулів для кар'єрного просування військовослужбовців не за посадами, а в званнях, а також для підвищення свого професійного рівня та особистих якостей;

- механізми забезпечення конкурентоспроможності розмірів грошового забезпечення військовослужбовців на ринку оплати праці України;

- мінімізацію корупційних ризиків, пов'язаних з "ручним" встановленням розмірів посадових окладів і премій.

Раніше повідомляли, українцям нараховуватимуть пенсії по-новому: кого торкнеться і як отримати.

Як повідомляв Знай.uа, карти заблокували, але за кредит платити треба: ПриватБанк опинився в центрі чергового скандалу.

Знай.uа писав, 12-річна школярка розповіла, хто справжній батько малюка і вразила зізнанням: "Надивилися фільмів".