Політолог, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко розповів, як невістка і улюблена секретарка власника телеканалу ATR Ленура Іслямова допомагали любити український бюджет.

Про це пише портал Хвиля з посиланням на Facebook політолога.

"Після того, як Муждабаєв з Іслямовим зрозуміли, що з ними ніхто церемонитися не буде, вони почали через різних людей запускати вкидання, мовляв, хто не без гріха, не треба їх дотискати. Ні, хлопці. Не в цьому випадку. Справа ж не тільки в бюджетних грошах. Справа в тотальній брехні, якою ви намагаєтеся замазати всіх навколо. Особливо тих, хто щиро переживає про долю кримських татар. І будете продовжувати це робити далі. Тому ні", - підкреслив Романенко.

документи про Ленура Іслямова
документи про Ленура Іслямова

Політолог також оприлюднив кілька фактів, які доводять "любов до бюджетних коштів" Іслямова:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«У 2016-2018 рр. Іслямов отримав на свою приватну компанія "Атлант-СВ" 124,3 млн грн. прямої державної підтримки. Аудит Рахункової палати зафіксував, що 68,8 млн. грн. з цих грошей ($2,5 млн.) були перераховані ТОВ «К'артбаба Продакшн». Це можна перевірити через будь-який сервіс, який відстежує проводки бюджетних грошей».

документи про Ленура Іслямова
документи про Ленура Іслямова

Романенко додав, що звітності по закупівлях у даного ТОВ не було, що вже є дивним, адже за подібне Іслямов повинен був «не вилазити з допитів».

"Тепер подивіться в будь - якому реєстрі – до 22.08.2018 р.власником і директором ТОВ «К'артбаба Продакшн» так само був Ленур Іслямов. Тобто, він безконтрольно переганяв бюджетні гроші сам собі. Спочатку Іслямов платив за контент різним компаніям, а з 2018 р.почав тупо все зливати на одну свою. Потім у ТОВ "К'артбаба Продакшн" фіктивно змінився власник і директор", - зазначив він.

Романенко зазначив, що за кодами ЄДРПОУ можна відстежити, що після «зміни» власника відносини двох компаній «Атлант-СВ» і «К'артбаба Продакшн» не змінилися.

документи про Ленура Іслямова
документи про Ленура Іслямова

Також політолог підкреслив, що нинішня власниця ТОВ «К'артбаба Продакшн» Абієва Аліме Юнусівна – це невістка Іслямова, а Сейтрасулова Севіля Рідванівна, яка числитися директором цього ж ТОВ, є його секретаркою.

документи про Ленура Іслямова
документи про Ленура Іслямова

"Разом, за 5 років Іслямов перерахував сам собі тільки за контент (були й інші витрати) 144 млн грн. прямої державної допомоги. Це майже $5,5 млн., якщо брати середній курс за ці роки», - підкреслив політолог.

Романенко також вважає, що Іслямов з Муждабаєвим досі не сидять тільки тому, що вони впевнені у своїй безкарності.

документи про Ленура Іслямова
документи про Ленура Іслямова

"Вони знають, що як тільки хтось зазіхне на їх бюджетну годівницю, вони почнуть кричати про дискримінацію кримських татар. Минулого року саме так і було. Саме так відбувається і зараз", - додав він.