З теплого острова Занзібар (Танзанія) прийшли тривожні новини. Є інформація, що 180 українських туристів просто застрягли на території острова через поломку літака. Найприкріше, що рейс переносять вже третій день поспіль.

Про це стало відомо завдяки повідомленню спікера Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка в мережі Twitter.

Публікація Олега Ніколенка, скріншот: Twitter
Публікація Олега Ніколенка, скріншот: Twitter

"Близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі. Зламався літак", - написав Олег Ніколенко в мережі Twitter.

Українське зовнішньополітичне відомство і посольство працюють з туроператором, щоб він забезпечив українців належними умовами перебування на час затримки, а також над тим, щоб якомога швидше, вирішив питання щодо їх повернення додому.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У свою чергу українські туристи, які третю добу не можуть вилетіти з Занзібару, розповіли, що досі не знають, коли зможуть повернутися додому. Йдеться про рейс pq6972 авіакомпанії SkyUp. Він повинен був вилетіти до Києва 13 лютого о 12:50 за місцевим часом.

Аеропорт Занзібара, фото: jumbokedama / flickr. com
Аеропорт Занзібара, фото: jumbokedama / flickr. com

За словами пасажирів, серед туристів також є громадяни Білорусі: "Літака ще немає. Як ми розуміємо, у компанії немає запасних літаків. Ми чекатимемо, або коли вони його полагодять, або коли нам надішлють новий літак, якщо це взагалі можливо... Прогнози невиразні. Протягом трьох днів кожні дві години переносять час вильоту, але ми досі не вилетіли".

Кілька пасажирів повідомили, що вночі не всім забезпечили готель. А ті, кому житло таки надали, скаржилися на погані умови.

Для довідки: Занзібар перекладається як "чорний берег" або "берег чорних людей". На початку і середині 19 століття острів дуже довгий час був найбільшим ринком рабів і перевалочним центром для работоргівців.

Раніше повідомляли, у Франківську запалили сонце, яке гріє навіть взимку.

Як повідомляв Знай.uа, Прикарпаття ризикує перетворитися на гігантську лавину.

Знай.uа писав, заробітчанам доведеться несолодко: улюблена країна українців заборонила в'їзд.