Новий закон" про адміністративну процедуру " допоможе забути про свавілля чиновників і отримувати швидкі і якісні послуги. Про це розповіли на офіційному порталі Міністерства юстиції України.

Часто між державою і громадянами стоїть стіна нерозуміння. Це призводить до купи документів, витраченого часу і нервів. Надання послуг регулюється окремими документами в кожній державній установі.

Закон "Про адміністративну процедуру" пропонує створення чітких єдиних правил. Вони дозволять громадянам і бізнесу отримувати державні послуги і вирішувати спірні питання.

Після прийняття закону у простих українців з'явиться право бути вислуханим і без них ніяке рішення прийматися не буде. Орган влади мотивуватиме своє рішення, а також з'явиться ефективне досудове опротестування.

Рішення не вступить в силу, поки громадянин не дізнається про нього. Почнуть працювати зрозумілі та уніфіковані правила.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше ми повідомляли, як отримати свідоцтво про народження, якщо дитина з'явилася на світ не в пологовому будинку.

Як повідомляв "Знай.uа", українцям пояснили, чи дозволено дітям без щеплень відвідувати садочки та школи.

Також "Знай.uа" писав, що довідка про стан здоров'я в дитсадок, батькам пояснили, чи потрібна вона.