Практично для кожної української родини теми нових тарифів на комуналку продовжують бути дуже резонансними і викликають багато бурхливих емоцій. Маніпуляції влади "заретушувати" проблему або темою субсидій, або перенесенням уваги на зовсім інше, не дають результатів - суспільство продовжує гостро сприймати тему високих тарифів.

До нових цін на комуналку додалися підвищення цін на автомобільне паливо, транспортні послуги та продукти харчування. Все це - основні витрати українців; нові ціни призводять до зниження рівня життя.

Черга, скріншот: YouTube
Черга, скріншот: YouTube

Витрати на якісну освіту, житло, автомобілі, подорожі та розваги скорочуються в рази. Є випадки, коли є неможливість задовольнити мінімальні життєві потреби. Про це пише портал "Всеукраїнська асоціація пенсіонерів".

Як подорожчають у 2021 році продукти, транспорт і пальне

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим часом стрімко дорожчає пальне для автомобілів. Особливо це помітно по скрапленому газу, за який на АЗС цього тижня вже правлять понад 15 гривень, хоча ще місяць тому його вартість була відсотків на 30 нижче.

На бензині зростання поки не так помітно, хоча слід очікувати зростання і там, адже ціна на нафту на світових ринках зростає. І крива вартості бензину на українських АЗС також, хоча і з певною інерцією, повзе вгору.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Ціна на газ диктує і зростання вартості транспортних послуг. Так на рівні міських рад приймаються рішення про підвищення вартості проїзду в комунальному та приватному транспорті. Одним з резонансних випадків останнього часу стало підвищення проїзду в сумських маршрутках, на які здійснюється основне навантаження.

Підняли ціни і перевізники в Київській області. І незабаром парад підвищення вартості проїзду обіцяє пройти по всій Україні. Адже і в Києві, і у Львові, а також і в інших містах, це питання стає актуальнішим.

Стрімко дорожчають і окремі позиції в продуктових магазинах і супермаркетах. Особливо це помітно по зростанню вартості яєць. Ще восени вони коштували 22-25 гривень за десяток. Вже в грудні досягли рівня 30 гривень. А після настання нового 2021 року процес зростання не зупинився і вартість десятка курячих яєць на полицях досягла 40 гривень і навіть більше.

Продукти у супермаркеті, кадр з відео
Продукти у супермаркеті, кадр з відео

Дорожчають також овочі та інші продукти харчування. І, хоча Держстат України і стверджує, що за минулий рік зростання споживчих цін відбулося на рівні всього 5%, проте кожен, хто ходить в магазини і на ринки спираючись на власні відчуття цілком може це заперечувати.

Раніше повідомляли, швидка - не таксі: українців попередили про зміни з 1 квітня.

Як повідомляв Знай.uа, Лазебна готує допомогу українцям після зростання тарифів: "Є дві програми".

Знай.uа писав, паливо і газ злетіли в ціні на карантині, українці вимагають перерахунку: не наїздишся.