Українці, які від'єднались від централізованої системи гарячого водопостачання і тепер користуються вдома бойлерами, стали отримувати величезні платіжки за гарячу воду.

Випадок з особистого досвіду описала київська журналістка Юлія Савостіна на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Опалення за місяць 3449 грн. Гаряча вода 3510 грн при лічильнику та перекритому крані, бо з листопада ми користуємося бойлером. За квартиру у 43 кв.м. А коли я пропустила покращення???? ПС. Для прикладу «у них там у європах». У подруги газове опалення 60-80 евро за 104 кВ.м, а я за воду заплатила 71 євро за квартал (без лічильника)", - йдеться у повідомленні.

Бойлер в інтер'єрі
Бойлер в інтер'єрі // blog.comfy.ua

У коментарях до публікації українці поділилися власним досвідом. За їхніми словами, попри заблокований гарячий кран, комунальникам все одно потрібно щомісяця вчасно подавати показання лічильника. Навіть, якщо ті "нульові", В іншому разі, комунальники самостійно напишуть у платіжці цифру "від себе".

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Була така ситуація, тому що я невчасно вносила показник «нуль» на воду і нараховували по загальному тарифу. Все швидко і легко вирішилось через дзвінок до контакт центру. Борг анулювали".

"Така я ж ситуація була в кінці року. Розв'язав проблему так. 1. Повірка лічильників води. Подав заяву через ЦКС 700 грн 2. Подав перевірку в ЦКС. Вони автоматом подають заявку на опломбування, безплатно. 3. акт опломбували в ЦКС. Перерахували. На сайті водоканалу змінили свідчення. Проблема виникає через те, що система не отримала дані вчасно і автоматом нарахувала. Але швидше за все невчасно зроблена повірка лічильників і відсутність нового пломбування".

Скрін: Юлія Савостіна / Фейсбук
Скрін: Юлія Савостіна / Фейсбук

"48 м. інд. лічильник на тепло. 800 грн за січень (регулятор на максимумі), це включаючи 200 грн за опалення моп. дуже шкода, що не можна реалізувати це у більшості будинків".

"Ненавиджу це. Раз на пів року щось комусь доводжу, то водоканалу, то Київгазу".

"Я вже 5 років користуюсь виключно бойлером, а борг за воду з'явився і постійно зростає чомусь".

"У них час від часу трапляються такі дивні цифри. Я в такому випадку мовчки плачу середню арифметичну суму, а через пару місяців, максимум до літа, вони щось у себе перераховують, і виявляється що це вони мені ще за місяць-півтора повинні."

"Чому не відключили гарячу воду? Я офіційно зробила це пару років тому".

"Могли нарахувати помилково, в подруги так само було, нарахували 15000 грн за гарячу воду при нульових показниках лічильника. Вона не платила, викликала спеціаліста, що склав відповідний акт".

Коментарі, Юлія Савостіна / Фейсбук
Коментарі, Юлія Савостіна / Фейсбук

Коментарі, Юлія Савостіна / Фейсбук
Коментарі, Юлія Савостіна / Фейсбук

Нагадаємо, мінімальна зарплата у країнах ЄС: на скільки українці відстають від Болгарії, Угорщини, Румунії. Cвіжі дані стосовно мінімальних зарплат

Як повідомляв портал "Знай.ua", зросли штрафи за порушення ПДР: за що водіїв каратимуть найбільш суворо. Посилено відповідальності за окремі правопорушення

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності