Напередодні Дня пам'ять Героїв Небесної Сотні в мережі з'явився моторошний кадр, на якому зображені закривавлені батько і син під час мирних протестів 18 лютого 2014-го року.

Фотографію опублікувала відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"18 лютого 2014 р. Ця фотографія - із Мирного протесту. Це фото батька й сина - вже ввійшло в історію Революції Гідності. Але ми ніколи не забудемо їх усіх, усіх, хто там був, хто не вижив, і хто, на щастя, вижив... Ніколи... Батько, Микола Кузнєцов – професор, доктор технічних наук, член-кореспондент Національної академії наук, лауреат Державної премії України та премії ім. В.М. Глушкова. Його син Ігор – кандидат фізико-математичних наук. Дякуємо!" - написала Діденко.

Як відомо, вранці 18 лютого 2014-го року демонстранти пішли до Верховної Ради, де депутати повинні були розглянути зміни до Конституції України. Однак канцелярія парламенту відмовлялася реєструвати цей документ, що викликало обурення серед мітингувальників і призвело до зіткнень з силовиками.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Протягом двох наступних днів у ході зіткнень протестувальники були відтіснені до Майдану. Більше 20 людей були вбиті з вогнепальної зброї.

Нагадаємо, Володимир Зеленський пригадав події Революції Гідності: "Історія України почала переписуватися кулями".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві 18 лютого вшановують пам'ять тих, хто упав під кулями під час Революції Гідності. Мер столиці Віталій Кличко також поклав квіти до меморіалу Небесної Сотні.

Також портал Знай.uа писав, що у Львові запалили свічки заради Героїв Небесної Сотні: загинули під кулями снайперів за Україну.