В Україну йде потепління,однак про настання весни ще рано говорити. Адже зима ще триває, і до астрономічної та кліматичної весни далеко.

У суботу, 20 лютого, в Україні буде переважно сонячною та потеплішає. У більшості регіонів стовпчики термометрів показуватимуть або плюсову температуру, або "танцбватимуть" біля 0 градусів. Про це повідомила Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За прогнозами синоптика, у західних областях та у південній частині України вдень слід очікувати +1… +5 градусів. А на Закарпатті доходитиме й до +7 градусів.

На решті території протягом дня прогнозують від 0 до -5 градусів морозу. У північних та північно-східних областях – місцями до -8 градусів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Попри потепління подекуди падатиме сніг. Так, зранку на заході та подекуди на південному заході може сніжити. Крім того, несуттєві снігові опади можуть торкнутися північних і східних областей. В інших регіонах – без істотних опадів, антициклон домінуватиме.

У Києві 20 лютого також буде без істотних опадів. У столицю йде потепління.
Попри те, що найближчої ночі ще буде мороз, до -13-15 градусів, вже у суботу вдень стовпчики термометрів показуватмуть від 0 до -2 градусів морозу.
Надалі потепління посилиться.

Схожі прогнози і в Українському гідрометцентрі. Тут синоптики також не прогнозують опади. Лише можливий помірний снігна Правобережжі. Також обіцяють несуттєву хмарність в усіх областях.

Вдень температура коливатиметься від -5 на північному сході до +3 на заході. Водночас на півдні та сході країни – окремі пориви вітру 15 - 20 метрів за секунду. Загалом вітер дутиме у південно-західному напрямку зі швидкістю 5 – 10 метрів за секунду.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на лютий 2021 року

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму.

Також Знай.ua писав, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.