В Україні можуть заборонити продаж ліків в аптеках неповнолітнім.

Відповідний законопроєкт вже мав бути зареєстрованим у Верховній Раді — про відповідний намір запевнив "Радіо Свободу" народний депутат, голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Аптека, кадр з відео
Аптека, кадр з відео

Приводом для законодавчої ініціативи стали нещодавні інциденти з отруєнням неповнолітніх, у тому числі й у Боярці та в Умані.

Він пояснив необхідність таких обмежень низкою випадків, що сталися напередодні, коли діти труїлись медичними препаратами, які, за даними поліції, купили в аптеці.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"...І рецептурних, і безрецептурних. Про вітаміни ми зараз не кажемо, про БАДи не кажемо, бо це не є ліки", – заявив Радуцький.

При цьому з санкцією за порушення закону нардепи ще не визначилися.

"У нас ще є суперечка, наскільки жорстким має бути покарання. Воно має бути, і нести слід адміністративну, і кримінальну відповідальність, але по термінах ще не скажу", – додав Радуцький.

Нагадаємо, у Боярці дві школярки отруїлися невідомим речовинами: батьків попередили про небезпеку.

Як повідомляв портал Знай.ua, Директорку ліцею під Києвом, де отруїлися двоє дітей, відсторонили від роботи

Також Знай.ua писав, Комаровський попередив жінок, як уникнути раку шийки матки: "Раз на рік".