Відомий український педіатр Євген Комаровський частенько дає поради батькам про виховання і здоров'я дітей, і робить це різними каналами комунікації. Іноді це статті в журналі, публікації в соціальній мережі Instagram або відеозаписи на Youtube.

Зараз, 11 лютого 2021 року на каналі Комаровського на Youtube з'явилося інтерв'ю з його чудовим другом, онкогінекологом Ольгою Олександрівною Білодід, з якою він поговорив про рак шийки матки і його можливе уникнення.

Євген Комаровський та Ольга Білодід, скріншот: Youtube
Євген Комаровський та Ольга Білодід, скріншот: Youtube

"Крім того, що відомий етіологічний фактор, винуватець хвороби, є ще нереальний метод обстеження, який глобально виявляє клітини на рівні хвороби ще до клінічної стадії раку. Жінка, здавши, цитологічне дослідження, свої клітини на дослідження, може знати стан цих клітин до розвитку хвороби раку шийки матки. І завдання лікарів виявити ці зміни і вилікувати. І таким чином проблема раку шийки матки була б усунена. У нашій країні офіційно прийнятий закон, який має на увазі проходження цитологічного скринінгу один раз на рік. Щорічно жінка повинна зробити це дослідження. У районі 8-20 доларів це дослідження буде коштувати, залежно від статусу лабораторії або статусу медичного центру. Якщо вона здає тест на ВПЛ і онкоцитологию, якщо позитивний тест на ВПЛ - це ще ні про що не говорить. Але вона в групі ризику по розвитку раку шийки матки. Через рік вона здасть ще такий же тест, і якщо вірус залишається в організмі, тоді потрібно розбиратися", — заявила Ольга Білодід.

Нагадаємо, Комаровський попередив про приховану небезпеку хропіння: "Вирізали в дитинстві"

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", Комаровський пояснив, чи потрібно вакцинуватися тим, хто перехворів Covid-19

Знай.ua писав, Комаровський показав важке життя батьків: "Мам, ти вже покакала?"