Тренер, фітнес-нутриціолог і абсолютна чемпіонка світу IFBB FitModel x2 Софія Малолетова на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram поділилася зі своєю аудиторією думками і "за" і "проти" інтервального голодування.

Вона зазначила, що ІД є лише способом створення дефіциту калорій в раціоні людини. І буде працювати лише в тому випадку, коли кількість споживаних калорій буде менше необхідних організму для підтримки енергетичного балансу. Тобто-людина є менше і тільки тоді худне.

"Це більш ймовірно, так як час прийому їжі строго обмежена. Не існує ніяких чарівних механізмів, що запускаються в період фастинга. Все чарівництво в дефіциті калорій. Але уявіть собі, що в період, коли вам дозволено їсти, ви заточили 3000 ккал (це не так вже й складно) при нормі вашого організму в 2000, що станеться!? Упс. Ви будете набирати вагу. І плював організм на ваш "фастинг", у нього є надлишкова енергія, яку можна відправити в жирове депо", - зазначила тренер в підписі до публікації.

Однак дівчина озвучила ще й другий варіант, який полягає в тому, що ви забули поїсти в дозволений відрізок часу і вийшов лише один прийом їжі в 500 ккал. Тоді почнуться проблеми зі шлунком, РПП і метаболічна адаптація - коли вага перестає падати навіть при маленькому кол-ве калорій.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тому інтервальне голодування підходить лише для здорових людей, які адекватно оцінюють розміри порції, поживну цінність їжі і дотримуються режиму харчування, а також мають адекватну харчову поведінку. ІГ фокусується на тому, коли необхідно їсти, а не що, за словами чемпіонки. Здоров'я може постраждати, якщо людина буде недоотримувати потрібні макро - і мікро-нутрієнти.

"Iснує також такий побічний ефект, як втрата м'язової маси. На жаль, при голодуванні перше, що віддає організм-це вода і м'язи, а потім вже жир. Далі ще цікавіше: велике рандомізоване клінічне дослідження 2020 року, проведене на людях з ожирінням і надмірною вагою виявило, що група на інтервальному голодуванні не показала значних переваг у порівнянні з тими, хто їв зазвичай", - заявила Софія Малолетова в публікації.

І додала, що дослідження не зуміло виявити відмінності в зміні рівня глюкози, активності і якості сну, а також в рівні інсуліну. Ще не було помічено зниження рівня запальних процесів в організмі.

Нагадаємо, переможниця " СТМПУ" Таня Брик заговорила про голодування: "Завжди лінь"

Як повідомляв "Знай.ua", Ревізор Юлія Панкова поділилася секретом схуднення: мінус 9 кг без зайвих зусиль

Знай.ua писав, Alyona Alyona схудла на 10 кіло за 1,5 місяці і розкрила головний секрет: "За крок до діабету"