Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про відправку 500 000 доз вакцини з Індії в Україну.

Детальніше про це чиновник написав на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що кілька днів тому Максим Степанов відправився в індійське місто Пуне, де повинен укласти контракт з місцевою медичною компанією про постачання вакцини від COVID-19 в Україну. Чиновник зазначив, що основним завданням є домовленість про постачання 12 мільйонів доз в найближчі роки.

Вже в неділю, 21 лютого, Степанов відзвітував про відправку першої партії вакцини, яка складається з 500 000 доз. Препарати надійно упакували в контейнери з дотриманням всіх температурних режимів. Зараз партія прямує в Мумбаї, звідки їй належить переліт в Стамбул і буквально днями вона прибуде до Києва. Далі вакцина буде розподілена між українськими регіонами згідно з планом МОЗ.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Максим Степанов уточнив, що вакцина Oxford / AstraZeneca є спільною розробкою Оксфордського університету і британсько-шведської компанії AstraZenecа, у якої є виробничі сили в Індії. Всесвітня організація охорони здоров'я вже схвалила цей препарат і рекомендувала його для екстреного використання.

Нагадаємо, що Степанов домовився з Індією про постачання вакцини від Covid-19:"особисте прохання".

Як повідомляв портал Знай.uа, з Харкова "виженуть" тисячі медиків.

Також Знай.uа писав, що Ляшко потрапив до лікарні у Франківську: "потрібні додаткові ліжка".