Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна отримає додаткові 5 мільйонів доз вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це очільник МОЗ написав на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"Ще одна позитивна новина з індійського Пуне та найбільшого у світі виробника вакцин Serum Institute.

Успішно завершили переговори про збільшення постачання в Україну американської вакцини NovaVax. Нам підтвердили можливість постачання додаткових 5 мільйонів доз вакцин від цього виробника. Затвердимо домовленість підписанням договору.

Загальний обсяг вакцин NovaVax, який ми очікуємо в Україні, на сьогодні складає 15 млн. Нагадаю, що постачання вакцини NovaVax заплановано починаючи з липня 2021", — написав міністр.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

І хоча деякі українці мають побоювання щодо нового препарату від американських розробників, наукова спільнота налаштована більш оптимістично. Вакцина вже пройшла другу і третю фазу клінічних випробувань, а її ефективність оцінюється аж у 89,3 відсотка. При цьому дослідження показали, що вакцина ефективно діє і в разі мутації вірусу — у тому числі проти нашумілих проти британського і південноафриканського варіантів. Інша важлива перевага препарату — те, що його можна зберігати при відносно "високій" температурі у 2-8 градусів, що вигідно відрізняє її від препарату BioNTech і Pfizer і спрощує його застосування.

Раніше ми повідомляли, календар вакцинації від Covid - 19 на 2021 рік, хто і коли отримає препарат безкоштовно.

Як повідомляв "Знай.uа", шахраї пропонують українцям підроблені ПЛР-тести, Ляшко зробив заяву.

Також "Знай.uа" писав, що вакцина Pfizer-BioNTech приїде вже зовсім скоро, Ляшко розповів про відповідь від COVAX.