Крадіжки скоюють не тільки Підлітки і діти з незаможних сімей. Злочин роблять і ті, у кого немає в родині матеріальних проблем. Одну таку історію та підсумок розповіли у Координаційному центрі з надання правової допомоги на Facebook.

"Саме про це наша наступна історія одного з підлітків, які рідко замислюються над наслідками своїх вчинків. Хлопець вступив до престижного коледжу Житомира. Веселе студентське життя, нова компанія, нові друзі. Побачивши у дівчини телефон останньої моделі, хлопець просто викрав його. Пізніше, коли з'ясували, що саме він вкрав телефон, підліток не міг пояснити мотиви свого вчинку . Адже і у нього був свій дорогий гаджет. Втім, необдуманий вчинок хлопця-це кримінальне правопорушення, і кваліфікується воно як таємне викрадення чужого майна. Максимальне покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк до 3 років", - сказано в повідомленні.

Хлопець не потрапив за грати тільки завдяки участі в програмі з відновлювального правосуддя. Сторонам вдалося примиритися, неповнолітній щиро розкаявся, вибачився перед потерпілою і відшкодував матеріальний збиток.

"Вже 9 років поспіль я працюю адвокатом, але цього разу була в ролі медіатора вперше. Для мене це новий і цікавий досвід. Моє завдання, як медіатора полягало у виявленні справжніх інтересів сторін і допомоги їм у напрацюванні спільного рішення, яке задовольнило б обидві сторони конфлікту. Адже дати дитині другий шанс і виправити помилку-це дуже важливо. У той же час важливо і потерпілій стороні надати можливість висловити свою позицію і отримати компенсацію за заподіяну шкоду. Це призводить до того, що кожен відчуває полегшення і розуміння того, що його почули. Під час моєї першої медіації батьки хлопця погодилися купити дитині новий телефон тієї ж марки і моделі. Неповнолітній вибачився перед потерпілою і шкодував не тільки про свій протиправний вчинок, а й усвідомив, що зробив боляче своїм батькам. Сподіваюся, що цей життєвий урок він засвоїв " -розповідає посередник-медіатор Наталія Нагорна.

Рішенням суду хлопця звільнили від кримінальної відповідальності. Це перша успішна справа в рамках реалізації проекту» Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення " в Житомирській області.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Раніше ми повідомляли, Ніцой після антиукраїнських висловлювань Школярки назвала її"недорозвиненою".

Як повідомляв "Знай.uа", мама поскаржилася на безглузді заборони в школі, батьки навіть перевірити не можуть.

Також "Знай.uа" писав, що вчителів перевірять на знання не гірше школярів, що повинні пройти педагоги.