В Італії в комуні Камольї, яка знаходиться недалеко від Генуї, сталося обвалення кручі. Справа в тому, що ця скеля досить не звичайне місце з видом на Середземне море, як на комп'ютерних заставках. Тут розташовується місцеве старовинне кладовище... точніше те, що від нього залишилося.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Secolo XIX".

Журналісти пишуть, що майже з п'ятдесятиметрової висоти в Середземне море впали більше двохсот трун. Деяким похованням тут більше ніж 150 років. Постраждали кілька секторів кладовища - ті, які найстаріші.

У місцевих жителів ця подія викликала шок і обурення. Вони пред'являють претензії місцевій владі через те, що ті не вживали жодних заходів для зміцнення цієї скелі. По суті, загроза була очевидною.

Кладовище в Камольї, фото: Secolo XIX
Кладовище в Камольї, фото: Secolo XIX

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За словами однієї з мешканок, у неї зараз такі відчуття, ніби її покійний чоловік знову помер. На місці події працюють співробітники міської поліції і пожежники Рапалло, які намагаються знайти труни, які попливли від берага, використовуючи дрони. Але багато з них вже потонули в морі, а частина знаходиться під завалами.

Щоб труни далеко не віддалилися від берега, пожежники встановили підводні загородження. Задіяно водолазів-рятувальників. За даними журналістів, пошкоджено внаслідок зсуву дві каплиці. Причину зсуву поки точно не з'ясовано, експерти припускають, що швидше за все, його спровоковано ерозією грунту.

За словами муніципального радника з громадських робіт Тіно Ревелло, район контролювався фахівцями, оскільки з-під землі протягом декількох днів доносилися характерні хрипи і тріск, які могли свідчити про майбутнє руйнування, територію було оточено. Проводилися роботи по зміцненню кручі, люди, які їх виконували, дивом не загинули.

Раніше повідомляли, старий цвинтарний сторож зізнався, що відбувається з могилами опівночі.

Як повідомляв Знай.uа, аквапарк для покійних? Негода змусила "плавати" свіжі могили українців: "Протікає річка".

Знай.uа писав, українець випадково дізнався, що мертвий, коли порушив ПДР - поховали замість брата.