Українські школярі незвичайним чином вшанували пам'ять Лесі Українки, записавши на її честь реп.

Відповідні ролики опублікували в соціальних мережах.

Відомо, що в четвер, 25 лютого, Ларисі Косач-квітці (Леся Українка) виповнюється 150 років від дня народження. Українці не змогли пройти повз цю знаменну дату і всіляко висловлюють данину поваги її творчості і нелегкого життя.

Зокрема, в Центрі позашкільної освіти МОН України запустили челендж серед школярів, попросивши записати їх реп на честь поетеси. Як не дивно, але багато дітей підтримали ініціативу Міністерства освіти і випустили сотні надихаючих роликів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Школярі нагадали українцям про славну творчість Лесі Українки та про її неймовірні навички. Зокрема, дівчина почала писати вірші ще з 9 років, а перша її публікація в журналі відбулася в 13 років. За життя поетеса змогла вивчити 18 мов і стати шанованою жінкою в декількох країнах світу.

Всі композиції школярів вийшли досить різними, проте всі вони передавали дух Лариси Косач-квітки в сучасному виконанні.

Нагадаємо, що Леся Українка заграла новими фарбами в 21 столітті.

Як повідомляв портал Знай.uа, журналіст і ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич показав, що готували для Лесі Українки.

Також Знай.uа писав, що киянка пережила Гітлера і Сталіна і посміхнулася гостям: "щаслива в 103".