Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився оригінальним рецептом китайської курки з апельсиновим соусом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Я захоплююся тим, як люди, що мешкають в різних точках світу вміють адаптувати національні страви під звичну кухню країни, в якій знаходяться. Це дуже популярна практика. Тому я сьогодні вирішив поділитися класним рецептом китайської національної страви, яку вони адаптували під Північну Америку. Зберігайте і готуйте разом зі мною китайську курку з апельсиновим соусом 🍗+🍊", - йдеться у повідомленні.
Інгредієнти:
- 118 мл устричного соусу;
- 95 г цукру;
- 90 мл апельсинового фрешу;
- 90 мл рисового оцту;
- 1 ст.л. крохмалю (змішати з рисовим оцтом до однорідної маси);
- 2 ст.л. соєвого соусу;
- 1 ст.л. соусу хойсін;
- 1/2 ч.л. паприки (спеція);
- 300 гр. брокколі (можна замінити на цвітну капусту);
- 1 дрібка солі;
- дрібка червоного харчового барвника (за бажанням, в оригінальному рецепті його додають, але Ви можете додати сік буряку);
- 1 л рослинної олії для смаження у фритюрі;
- 900 г курячих стегон без шкіри і кісток, нарізаних кубиками по 4 см;
- 335 гр. звичайного борошна;
- 2 склянки газованої води;
- 1/2 ч.л. подрібненого часнику;
- 1/2 ч.л. подрібненого очищеного свіжого імбиру;
- 2-3 пера зеленої цибулі, розрізати косо по 5 см довжиною;
- 1/2 білої цибулини, нарізаної великими кубиками;
- 200 г рису.
Приготування:
Апельсиновий фреш, цукор, соєвий соус, устричний соус, хойсін, крохмаль з оцтом, паприку, барвник потрібно змішати в одній місткості та довести до кипіння, відставити. Додати дрібку борошна до курки.
Інше борошно змішати з газованою водою до стану "кляру". Розігріти олію таким чином, щоб вийшов фритюр. Курку обваляти в клярі і обсмажити у фритюрі. На розігріту пательню додати оливкову олію, часник, імбир, обсмажену курку, цибулю, зелену цибулю. Залити все готовим соусом. Тушкувати до готовності.
Далі зварити броколі на пару та відварити окремо рис. Викласти його на тарілку, зверху курку і броколі.
Нагадаємо, Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.
Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.
Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними