Президент Володимир Зеленський у День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя виступив з промовою, у якій він знову висловив офіційну державну позицію щодо приналежності пів острова і засудив російську окупацію.

Відповідне відео було розміщене у соцмережах Офісу Президента.

"Сім років тому у нас вирвали серце", — наголосив президент.

Серед анонсованих у виступі кроків, спрямованих на деокупацію та реінтеграцію Криму, Зеленський окремо відзначив організацію та запуск "Кримської платформи", а також реалізацію заходів для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав мешканців тимчасово окупованого Криму.

"Я щиро вірю, що настане день, коли я зможу скасувати власний указ (про деокупацію та реінтеграцію Кримського півострова — ред.) просто тому, що він втратить актуальність і Крим повернеться до складу України", – сказав президент у виступі.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Свою промову Зеленський завершив російською мовою, знову закликавши жителів пів острова повертатися додому.

Нагадаємо, Укрпошта вважає Крим російським? У мережі з'явилися гучні документи

Раніше повідомляли, Поклонська розлютилася через образи ПАРЄ: "Безкультур'я і хамство".

Як повідомляв Знай.uа, "Прокурорша" Поклонська зацікавилася пропозицією Кравчука щодо Криму: "Як варіант".