В Україні постійно зростає кількість державних послуг, якими можна скористуватися онлайн. І якщо одружитися в інтернеті ще не вийде, то заявку вже можна.

Про те, як це зробити, розповідає Міністерство юстиції України на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"Стрімка діджиталізація, бажання громадян звертатися до державних органів через електронні сервіси, запроваджені карантинні обмеження – всі ці умови сприяли виникненню чималої активності громадян на вебпорталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Сучасний онлайн-ресурс від Мін’юсту дозволяє усім охочим не виходячи з дому скористатися переліком послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, зокрема, подати заяву на одруження", — звітують про досягнення у відомстві.

Для того, щоб скористатися послугою, необхідно зареєструватися на порталі "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану" і слідувати простій інструкції:

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще
  • Обрати дату, час церемонії та відділ державної реєстрації актів цивільного стану, де наречені бажають зареєструвати шлюб.
  • Сплатити державне мито та платну послугу, яку молодята виявили бажання отримати.
  • Заповнити заяву, додати квитанцію про сплату та відскановані документи, що посвідчують особи молодят, а також, у разі наявності, – документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу.

Однак на повну насолодитися сервісом вийде лише при використанні електронного підпису — в інших же випадках громадянам доведеться знову йти до відділу державної реєстрації актів цивільного стан і особисто підписати документ.

Нагадаємо, Аліменти з матері через суд: Мін'юст показав, як українці ставляться до своїх дітей насправді

Як повідомляв Знай.uа, іноземці всиновлюють десятки українських дітей на рік: "Позбавлені сімейного оточення".

Знай.uа писав, довідка про стан здоров'я в дитсадок: батькам пояснили, чи потрібна вона.