Від президента України Володимира Зеленського вимагають принципово змінити механізм нарахування пенсій, врахувавши в ньому не тільки власне трудовий стаж, а й батьківство.

Ця пропозиція була висунута українкою Юлією Шевель в електронній петиції, розміщеній на відповідному порталі офіційного інтернет-представництва президента України.

У своєму зверненні жінка зазначила, що батьківство — також важка праця, а жінки — особливо вразлива категорія населення, так як виношування і виховання дитини може стати серйозною проблемою в процесі накопичення страхового стажу.

"Враховувати в стаж роботи жінкам по 10 років за виношування, народження і виховання кожної дитини, незалежно від відрахувань, що проводяться за неї роботодавцями.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Чоловікам - по 1 року за виховання дитини. При пенсійних нарахуваннях повинні бути в пріоритеті батьки. Так як їхні діти-платники податків (а пенсії отримують всі).

Кількість відрахувань, якщо такі були, - додавати до цих 10 років або 1 року (чоловікові).

Це буде справедливим по відношенню до матерів і батьків, так як батьківство - це також робота. Жінки перестануть залишатися один на один з проблемою материнства, свого підірваного здоров'я, недоліком стажу роботи, хвилювань за свою пенсію.

Вагітність і пологи значно підривають жіноче здоров'я. Враховувати роки в стаж жінкам, що має дітей, буде справедливо по відношенню до тих - хто не хоче їх мати зовсім.

Сім'ям, які не хочуть мати дітей, або батьки, які не займаються вихованням своїх дітей-Все залишити без змін"— - йдеться в документі.

На жаль, такі зміни навряд чи можуть бути профінансовані, а значить і петиція не знайде підтримки главі держави, навіть якщо він буде змушений розглянути її після того, як вона збере 25 тисяч підписів.

Раніше ми повідомляли, учням спростили перебування в школі, менше "домашки" і скасування чергування.

Як повідомляв "Знай.иа", Олена Зеленська терміново звернулася до українців, часу залишилося мало.