Скоро Масниця, тому тонкі млинці з картопляного тіста потішать вас смаком у ці дні.

Тісто готується елементарно. Замішується воно на картопляному пюре і молоці - ні сода, ні дріжджі не потрібні.

Часник і зелень дають приємний аромат. Млинці виходять ніжні, м'які. Зі сметаною - просто смакота!

Інгредієнти

Картопля - 400 г

Популярні новини зараз

Оля Полякова похизувалася своїм будинком на березі озера: "Десь у Франції"

Київські дорожники з цеглиною і тачкою атакували асфальт і стали живим мемом

Олена Кравець з "Квартал 95" показала особистий момент з Дзідзьо: "Весна ж..."

Акторка "Дизель шоу" Булітко кардинально змінила образ - тепер без рудого волосся

Показати ще

Молоко - 300 мл

Яйця - 1-2 шт. (В залежності від розміру)

Часник - 1-2 зубчики

Цукор - 1 ч. Л. без гірки

Сіль - 1 ч. Л.

Олія соняшникова - 4 ст. л. + для змащування сковороди

Борошно - 150 г (1 склянка об'ємом 250 мл без гірки)

Зелень свіжа (петрушка, зелена цибуля) - 0,5 пучка

Сметана, для подачі (за бажанням) - до смаку

Приготування

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Картоплю почистьте, наріжте скибочками і перекладіть в каструлю. Залийте шматочки картоплі водою так, щоб вона тільки покривала картоплю. Поставте каструлю на сильний вогонь.

Після закипання води вогонь зменшите, додайте 0,5 ч. Ложки солі і варіть картоплю до готовності, близько 20 хвилин..

Злийте воду, а відварну картоплю розімніть в пюре.

В отримане картопляне пюре додайте очищений і подрібнений часник. Всипте 0,5 ч. Ложки солі і цукор. Перемішайте.

Молоко нагрійте. Влийте гаряче молоко в картопляне пюре. Добре перемішайте. Додайте яйця (я вбила одне, але краще все-таки додати два, як вимагає рецепт). Перемішайте. Якщо маса вийде не дуже однорідною, не страшно.

Влийте соняшникову олію. Перемішайте.

Всипте просіяне борошно. Знову вимішайте картопляне тісто віночком до однорідного стану.

Зелень промийте, просушіть, подрібніть. (У мене зелену цибулю і петрушка, ви можете вибрати іншу зелень на свій смак, або приготувати млинці без неї.)

Сковороду змажте соняшниковою олією і дуже добре розігрійте.

Налийте ополоником картопляне тісто на сковороду і круговим рухом розподіліть його по дну сковороди. Смажте картопляні млинці на вогні вище середнього.

Поки поверхня млинчика не схопився, посипте його зеленню.

Не перевертайте млинець до тих пір, поки одна сторона не підрум'яниться. Потім переверніть і підсмажте з іншого боку до золотистого. Після кожного млинця змащуйте сковороду олією.

Подавайте картопляні млинці гарячими, зі сметаною.

Нагадаємо, як приготувати сирні сирки з хрусткою шоколадною глазур'ю

Як повідомляв портал Знай.ua, рубані курячі котлети з сиром вам точно сподобаються

Також Знай.ua писав, як приготувати яєчні рулетики з м'ясною начинкою