На території однієї з волинських лікарень тривалий час мешкав громадянин РФ, який зі зброєю в руках боровся за свободу України у складі добровольчого легіону "Свобода Росії".

Після того, як чоловік був демобілізований через стан здоров'я, він опинився у скрутній життєвій ситуації, адже не міг отримати офіційного дозволу на проживання в Україні чи громадянства.

бійці легіону "Свобода Росії"
бійці легіону "Свобода Росії"

Про це повідомив депутат Волинської обласної ради Віктор Дудечко під час позачергової сесії, звертаючись до керівника місцевого управління Державної міграційної служби Івана Войцешука.

Андрій Кузнєцов був змушений майже місяць мешкати у власному автомобілі на території Локачинської районної лікарні. Нездатний офіційно влаштуватися через відсутність необхідних документів, чоловік перебував у запеклому становищі, поки його не пригріла місцева релігійна громада.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Солдат Легіону "Свобода России". Фото: Youtube
Солдат Легіону "Свобода России". Фото: Youtube

"Він воював за інтереси України, а зараз не може отримати посвідки на проживання. Людина перебуває в стані відчаю. Україні вона виявилася непотрібною. йому наші чиновники рекомендують поїхати до Росії та відновити паспорт", - заявляє Дудечко.

Його сім'ю, яка залишилася в РФ, просто труять, дочку не допускають до продовження навчання, її вигнали зі школи. Чи зміниться щось найближчим часом – невідомо.

Нагадаємо, російські окупанти можуть влітку розпочати новий наступ на українські міста, - ISW

Як повідомляв "Знай.uа", воїн ЗСУ зустрівся з батьком, який кинув його в дитинстві, на фронті: один у Bradley, інший воює за окупантів

Знай.ua писав, "мамо, ми їм потрібні": британець поліз у петлю після повернення з війни в Україні