Цікавий факт: інформація про час, який ракеті "Циркон" потрібна для досягнення українських міст, не відповідає дійсності. Після невдалої атаки на Київ з використанням ракети "Циркон" у мережі з'явилися розрахунки часу польоту, але вони далекі від реальності.

У розрахунках часто згадується швидкість "Циркона" - 9000 км/год, яка була отримана з джерел, що підтверджують гіперзвукові можливості ракети.

Ракета "Циркон" / фото: скріншот Youtube
Ракета "Циркон" / фото: скріншот Youtube

Однак ці дані відносяться до короткочасної швидкості, яка досягається під час пікірування до мети. На основному маршовому ділянці швидкість знижується до 5,5 Маха, що відповідає швидкості 5973 км/год на висоті 30 км.

До того ж час польоту розраховується не просто по прямій лінії від місця запуску до мети. Ракета спочатку піднімається на висоту, потім розганяється та знижується перед попаданням. Це означає, що реальний час польоту може бути довшим, ніж пряма відстань між точками.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ракета "Циркон" / фото: скріншот Youtube
Ракета "Циркон" / фото: скріншот Youtube

Точний час польоту залежить від багатьох факторів, у тому числі параметри ракети, її траєкторію та висоту польоту. Тому точно передбачити час прибуття "Циркона" до українських міст практично неможливо.

Однак важливішим є те, як швидко виявиться запуск ракети і чи буде дано попередження про загрозу. Це означає, що у громадян залишається дуже мало часу на пошук укриття.

Раніше ми писали про те, коли Україна отримає перші F-16

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Волині росіянин, який воював за Україну, жив у машині: "Йому рекомендують поїхати..."