У селі Дубище Луцького району проживає чоловік, чиї дії завдали серйозних збитків одному з провідних енергетичних підприємств регіону.

69-річного мешканця прокуратура Волині підозрює у викраденні електричної енергії у великих масштабах. За даними слідства, у лютому 2022 року чоловік, маючи доступ до лічильника, самовільно підключив спеціальний пристрій - випромінювач електромагнітних полів, який дозволяє приховано споживати електроенергію.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Протягом тривалого періоду, аж до березня 2024 року, він використав цей пристрій. Його дії завдали значних майнових збитків ПрАТ "Волиньобленерго" - одному з найбільших енергопостачальних підприємств Волинської області.

Сума матеріальних збитків, завданих незаконним споживанням електроенергії, досягла вражаючої цифри – понад 430 тисяч гривень. Це величезна сума, яка могла б бути спрямована на розвиток та модернізацію енергетичної інфраструктури регіону.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

69-річному жителю села Дубище було офіційно повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину. Важливим фактом є те, що підозрюваний визнав свою провину та усвідомив незаконність своїх дій.

У ході досудового розслідування чоловік повністю відшкодував завдану їм шкоду енергетичній компанії, сплативши суму понад 430 тисяч гривень.

Нагадаємо, суд зобов'язав повернути українцям гроші за світло: озвучено суму "компенсації"

Як повідомляв "Знай.uа", від цього залежать цифри у ваших платіжках: працівники обленерго попередили споживачів

Знай.ua писав, відключення світла можуть стати постійними: через атаку українцям варто готуватися до гіршого