Мобілізація військовозобов'язаних в Україні викликає серйозну увагу. За словами заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК та СП, начальника сектору мобілізаційно-оборонної роботи Романа Боднара, кожен громадянин віком від 18 до 60 років має бути зареєстрований на військовий облік.

Ті, хто ухиляється від цього обов'язку та відмовляється надати оновлені дані, можуть бути примусово доставлені до ТЦК.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Боднар каже, що в Івано-Франківській області вже розпочав роботу реєстр військовозобов'язаних під назвою "Оберіг", до якого внесено дані близько 90% громадян.

Ці дані збираються з різних джерел, але доступ до реєстру обмежений та доступний лише співробітникам ТЦК та Прикордонної служби.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Особи, які потрапляють до реєстру "Оберіг", вважаються такими, що перебувають у розшуку, якщо вони не є на порядку денному або не надали законних даних.

Робота ТЦК та СП, скріншот: Telegram
Робота ТЦК та СП, скріншот: Telegram

Такі громадяни можуть бути зупинені на вулиці та примусово доставлені до ТЦК. За рік до реєстру було додано ще три тисячі осіб, їхня загальна кількість досягла 36 тисяч.

Боднар також зазначив, що можливі неприємні ситуації, коли людина має право на відстрочку від призову, але не надала необхідних даних у ТЦК.

Наприклад, така людина може зіткнутися з проблемами при виїзді за кордон, коли їй можуть відмовити у проходженні через статус "у розшуку". Це може стати причиною для відправлення його до ТЦК для уточнення даних.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що після повістки не обов'язково відразу воювати: українцям розповіли про нюанс у ТЦК

Крім того, ми повідомляли, що боротимуться роботи: в Україні запропонували провести технологічну мобілізацію