Нещодавно, стало відомо, що з 2 квітня в Україні розпочався процес звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, який триватиме до кінця травня.

Ця демобілізація стосується тих військових, чиї терміни служби закінчилися під час воєнного стану і які продовжували службу після встановлених строків. Процедура звільнення буде відбуватися відповідно до указу президента № 149.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

У березні народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що згідно з графіками, затвердженими в Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту, процес демобілізації строковиків буде тривати до 31 травня. Цю інформацію підтвердили у прес-службі ЗСУ.

Цей крок є частиною великої державної стратегії щодо реформування Збройних Сил, щоб підвищити їх ефективність та готовність до викликів національної безпеки. Демобілізація передбачає відправлення військовослужбовців строкової служби у запас, де вони можуть бути викликані у разі необхідності, або повернення до цивільного життя.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Батько військовий. Фото freepik
Батько військовий. Фото freepik

Цей процес також дає змогу військовослужбовцям повернутися до їхніх сімей та звичайного життя після важких переживань та випробувань, пов'язаних з військовою службою

Головна мета - забезпечити підтримку та допомогу тим, хто служив на благо країни, і зробити перехід у запас якнайменш травматичним і позитивним для самого військового.

У зв'язку з демобілізацією, будуть звільнені тільки ті строковики, які служили за законом та не мають контракту на продовження служби в армії.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua мобілізація у квітні: чого чекати українцям

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, вихопив автомат у поліцейського та вистрілив у голову: українці сумніваються у версії поліції щодо страшної пригоди