В Україні оголосили загальну мобілізацію ще з початку війни, тому масова роздача повісток також практикується.

У законах описуються норми проведення цієї процедури, а адвокати регулярно діляться цінними рекомендаціями з українцями.

Видача повістки, фото: Telegram
Видача повістки, фото: Telegram

Адвокат Артем Крикун-Труш повідомив, що військовозобов'язаним українцям не варто відмовлятися від вручення повістки. Це стосується тих випадків, коли людині видали її за місцем проживання. Наприклад, коли йому довелося виїхати на короткий термін з тих чи інших причин до іншої області, а на блокпосту його викликали до місцевого військкомату.

У такій ситуації працівники цього військкомату мають скласти акт відмови, оскільки військовозобов'язаний не змінював місця проживання.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

Також українцям варто стежити за тим, щоб процедура вручення порядку денного проходила за всіма нормами закону. Є кілька умов, за яких можна відмовитися від запрошення у військкомат – якщо його вручають невстановлені чи неуповноважені особи, порушили порядок вручення або повістку виписано на іншу людину.

Військкомат, скрін: YouTube
Військкомат, скрін: YouTube

Нагадаємо, скільки українців потрібне на фронті: Сирський назвав цифру.

Раніше ми повідомляли, що можуть роздати повістки навіть захищеним категорія: що треба знати.