В українські магазини міг потрапити небезпечний болгарський перець - з перевищеною концентрацією форметанату. Про це повідомляє Херсонська міська військова адміністрація.
Отруйний болгарський перець завезли в Україну з Польщі, але вирощено його в Йорданії. У продукті виявили небезпечну концентрацію хімікатів. Вживати такий овоч вкрай небезпечно, адже форметанат може спровокувати гостре отруєння, інтоксикацію та подразнення шкіри.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

"Повідомляється, що в Україну (одержувач ТОВ "МОДЕНА УКРАЇНА") овоч ввезли з Польщі (оптовик: VITA FRUIT sp.zoo, Przeworsk)", - йдеться у повідомленні.
Варто зазначити, що форметанат є інсектицидом та акарицидом. Він активно застосовується для обробки насіння та деяких видів фруктів для захисту від комах.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

У великих кількостях ця речовина є небезпечною для людей - може викликати гостре отруєння, яке проявляється небезпечними симптомами. Зокрема це порушення зору, підвищена пітливість, блювання, діарея, підвищення тиску. В окремих випадках можуть виникати судоми, а також людина може впасти в комусь.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще