Кілька інвесторів, що надали кредити Україні, розглядають можливість зробити групи для обговорення стратегії управління українськими боргами. Вони збираються поговорити про це після зустрічі, яка відбудеться 17 квітня.

Це важливо зараз, бо домовленість, яка дозволяла Україні не платити борги на деякий час, закінчується восени цього року. Україна вже має борги на суму 20 мільярдів доларів, і через війну з росією вона тимчасово припинила їх виплату.

Інвестори, фото freepik
Інвестори, фото freepik

Війна сильно вплинула на життя в країні: багато міст зруйновано, багато людей загинуло і багато українців залишили свої домівки.

"Але політикам у Києві важко підтримувати фінансовий стан країни, оскільки вторгнення вступає у третій рік. Російські війська знищили міста, пошкодили енергетичну інфраструктуру, вбили десятки тисяч людей і змусили понад 10 мільйонів покинути домівки", – пише агентство.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Тепер уряд України стикається з проблемою, бо не знає, чи отримає обіцяну допомогу з інших країн, яка могла б скласти понад 60 мільярдів доларів, з яких 8 мільярдів повинні піти на допомогу самій Україні.

Кредити. Фото: скриншот Youtube-відео
Кредити. Фото: скриншот Youtube-відео

Незважаючи на всі виклики, уряд України намагається залишатися в хороших відносинах з тими, хто позичив їм гроші, сподіваючись, що вони допоможуть у відновленні країни після війни.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua ПриватБанк нарахує на картку до 3000 гривень: як отримати

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, не лише чоловіки: чому жінкам можуть заборонити виїзд із України

Також, Знай.ua писав про боржникам приготуватися: комунальники перейшли на "крайній" метод боротьби з неплатниками