КП "Головне управління комунального господарства" Вишневої міської ради Бучанського району Київської області знову в центрі уваги через оголошений тендер на реконструкцію покинутого кінотеатру, який має стати офісом мерії.

За даними системи Prozorro, на цей проект виділено величезну кількість коштів 186 млн. грн.

Старий кінотеатр Вишневого / фото: Facebook
Старий кінотеатр Вишневого / фото: Facebook

Кілька місяців тому вони вже мали спробу розпочати реконструкцію кінотеатру, коли КП замовило ТОВ "Максима Строй" на суму 193 млн грн.

Метою проекту було перетворити колишній кінотеатр на чотириповерхову громадську будівлю з індустріальним оздобленням фасаду та створенням цивільного захисту на 250 осіб, а також розміщенням адміністративних офісів та сесійної зали.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Проте проект зіткнувся з критикою через завищені ціни на будівельні матеріали та невідповідність кошторису реальним витратам. До того ж, один із скасовувальних тендер відзначив несвоєчасність таких витрат у період війни.

Влада Вишневого оголосила тендер на будівництво мерії / фото: скріншот Prozorro
Влада Вишневого оголосила тендер на будівництво мерії / фото: скріншот Prozorro

Рішення було скасовано невдовзі після оприлюднення інформації щодо цієї ситуації. Проте КП знову оголосило тендер, але цього разу вони знизили очікувану вартість на 7 млн. грн.

Проте новий тендер також спричинив невдоволення. Деякі анонімні компанії, які бажають взяти участь, скаржаться на дискримінаційні вимоги, такі як надання акту візуального огляду об'єкта та наявність статутного капіталу не менше ніж 999 999,99 грн.

Варто зазначити, що керівником КП є Руслан Лисенко, а мером міста Вишневого Ілля Діков, який у 2022 році очолив топ мерів-багатців Бучанського району.

Раніше ми писали про те, що приходьте , дивіться, йдіть у борги: ВДНГ вирішив прорекламувати себе майже на 3 млн. гривень

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Київтеплоенерго" витрачає мільйони на ремонт будівлі, коли місто стогне від аварій