Комітет Верховної Ради України, виступив з ініціативою, що може кардинально змінити правила мобілізації в країні. Сергій Іонушас, який очолює комітет і представляє партію "Слуга народу", поділився деталями нового законопроекту 11079-1.

Відповідно до цього проєкту, в Україні можуть дозволити мобілізацію осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі.

Тюрма. Фото: Everday Sunny
Тюрма. Фото: Everday Sunny
Тюрма. Фото: Everday Sunny

Однак, проект встановлює чіткі рамки: не всі засуджені зможуть бути мобілізовані. Зокрема, виняток буде зроблено для осіб, визнаних винними у злочинах проти національної безпеки.

Крім того, під мобілізацію не потраплять засуджені за тероризм, вбивство двох і більше осіб, зґвалтування, педофілію, а також за ДТП, що призвело до смерті, якщо в момент ДТП особа перебувала під дією наркотиків або алкоголю.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

13 березня депутати подали на розгляд новий закон, який може дозволити людям, що сидять у в'язниці, вийти раніше, якщо вони погодяться служити в армії в воєнний стан.

Цей крок став відповіддю на значний інтерес з боку засуджених, які висловили бажання долучитися до рядів Збройних сил України, про що повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, тисячі громадян з судимістю готові стати на захист країни. Така ініціатива відкриває дорогу для втілення бажань цих людей та одночасно сприяє зміцненню обороноздатності України в цей важливий період.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua воювати підуть тільки бідні: депутати хочуть дати бронь лише українцям із високою та "білою" зарплатою

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, чи можуть мобілізувати всю сім'ю у 2024 році? Адвокат пояснив, за яких умов потрібно "боятися"