Європейський Союз готовий до серйозних ризиків, пов'язаних із можливістю припинення військової допомоги Україні з боку Сполучених Штатів Америки. Про це розповів Іван Усс, головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень в інтерв'ю.

За словами експерта, у разі втрати підтримки США, Європі на допомогу прийдуть Японія та Південна Корея. Більше того, у самому ЄС зростає увага до нарощування власного оборонного потенціалу та виробництва озброєнь.

фортифікації ЗСУ на лінії фронту
фортифікації ЗСУ на лінії фронту

"2023 показав, що Європа недостатньо виробляла зброї, не могла виконати навіть обіцянок, які давала Україні. Але вони все більше приділяють цьому увагу", - заявляє експерт.

На його думку, якщо Сполучені Штати припинять військову підтримку Києва, Європейський Союз зможе повністю компенсувати її власними зусиллями.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Крім того, Іван Усс підкреслив, що Південна Корея чітко усвідомлює погрози, які несе для неї можлива перемога окупантів у війні проти України. У цьому випадку, на думку Сеула, це стане сигналом для КНДР до ескалації конфлікту на Корейському півострові, причому за підтримки росіян. Бо пропагандисти вже зараз активно просувають ідею "возз'єднання" Кореї під егідою Кім Чен Іна.

Операція воїну ЗСУ, фото: Facebook
Операція воїну ЗСУ, фото: Facebook

Щодо Японії, то, за словами експерта, ця країна теж зацікавлена ​​в тому, щоб допомагати Україні. Адже у разі поразки окупантів Японія може повернути під свій суверенітет Курильські острови.

Нагадаємо, російські вбивці атакують наших захисників хімічною зброєю: захисту немає, гуманності – і близько.

Як повідомляв "Знай.ua", удари балістики з Криму можна припинити: Братчук вказав єдиним способом

Знай.ua писав, воїн ЗСУ зустрівся з батьком, який кинув його в дитинстві, на фронті: один у Bradley, інший воює за окупантів