Мілерія Афанасьєвська із окупованих Олешок на Херсонщині розповіла про своє життя під російським тиском. Понад рік їй довелося ховатися, змінюватись і переживати насильство з боку росіян, а все тому, що вона – трансгендерна жінка.

Навіть зараз, будучи у Німеччині, почуття небезпеки не залишає її. Вона проходить психотерапію через панічні атаки, які мучать її навіть у новій країні.

Міллерія розповіла, що їй доводилося вдавати, приховувати свою справжню особистість і навіть вдавати вагітну, щоб вижити під тиском окупантів.

Російські окупанти / фото: скріншот Youtube
Російські окупанти / фото: скріншот Youtube

Я, наприклад, їду на велосипеді за хлібом, зупиняється автомобіль – і мене намагаються затягнути до себе росіяни, кажуть: "Яка ж ти хороша, ну з нами, я на тобі одружуся". Але ніхто не знав, що я не проста жінка. Мені доводилося постійно вбиратися в брудне, не мити голову, прикидатись глухою та німою. Були випадки, коли я вдавала вагітну, щоб тільки до мене не підходили і не чіпали.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Під час окупації Мілерія просила мати називати її чоловічим ім'ям із міркувань безпеки. Це було через процес зворотного переходу, коли вона поверталася до "вихідного" чоловічого стану.

Одного разу, коли її мати назвала її жіночим ім'ям у присутності окупантів, військовий помітив неголені ноги і вважав її за дівчину. Однак, придивившись, він зрозумів, що це не так, і нагородив її "розкішною" посмішкою. Він вибив їй зуб.

Міллерія Афанасьєвська / фото: скріншот Youtube
Міллерія Афанасьєвська / фото: скріншот Youtube

"Що чоловіків ґвалтували, що таких, як я, ґвалтували, жінок ґвалтували, у них у всіх одна стратегія."

Ситуація для Міллерії ставала особливо напруженою, коли окупанти вимагали, щоб вона отримала громадянство.

Ці вимоги стали звичайною частиною її життя, і згодом співробітничали з російськими військовими натякнули Міллерії, що вона має "шанс" змінити паспорт на жіночий.

Щоб убезпечити себе під час виїзду з Олешок, Міллерії довелося змінити свою зовнішність. Вона почала ростити бороду, одягла чоловічий одяг і три дні не милася, щоб просочитися чоловічим запахом, щоб здаватися неформальним підлітком-рокером.

"Гірше всього, щоб перетнути взагалі будь-який російський кордон, навіть у Криму чи російсько-латвійський, нас змушували підписати папірець, що ми підтримуємо "СВО", що ми раді тому, що нас окупували, що нас відвоювали Тобі хочеться цей папір порвати, але якщо ти це не підпишеш, тебе або посадять, або уб'ють тут, або просто в кращому випадку не випустять нікуди."

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що поліція побоялася затримати банду гомофобів: злякалися, що їх більше

Вам буде цікаво дізнатися, чи трансгендерна телеведуча звинуватила зіркового автора "Гаррі Поттера" в дискримінації ЛГБТ